tiistai 24. kesäkuuta 2014

Suklaista suklaista?

On taas hetki pienoinen vierähtänyt siitä ku laittelin edellistä postausta tänne, nii ehkäpä nyt olisi taas aika. Juhannukset on juhlittu ja keskikesän juhlaankin tuli jotakin suun mukasta tehtyä, mutta niistä saatte nauttia myöhemmin. 

Tällä kertaa jaan teille rakkaan suklaamuffinsi ohjeen. Muffinejaki on niin helppo soveltaa kaikin mahollisin tavoin. Marjoilla, karkeilla, suklailla ja vaikka hedelmillä. 

Suklaamuffinsi (n. 16kpl)

75g voita
2 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeri
4rkl kaakaojauhetta (tummaa käytin ite)
2½-3dl venhäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g suklaata

Uuni lämpeemään 200asteeseen.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Kuivat aineet keskenään kupposeen. Eri kulhoon sitte munat ja sokeri ja vatkaa vaahdoksi. 
Jos haluat sekoittaa suklaan sulana taikinaan, sekoita se voin sekaan niin kumpikin sekoittuu helpommin. Mutta jos haluat suklaan paloina lisää se vasta lopuksi.
Lisää voisula vaahtoon ja lopuksi kuivat aineet sen verran sekoittaen että ne on sekasi. Ei tarvi enää jyrryttää tuntia sitä kulhon pohjaa. 
Taikinan pitäisi nyt olla aika paksua ja vähän "muodossa pysyvää". Eli ei valuvaa taikinaa. 
Jaa taikina vuokiin, jos haluaa isoja niin sillo paljon taikinaa ja nii ees päin. 
Paistele noin 10min, riippuen uunin tehosta. 

Jos haluat voit tehdä muffinsseille päällisen mascarponejuustosta ja kaakaojauheesta. Eli juusto ja jauhe sekaisin kunnolla, pikkusen voi lisätä myös vaniljasokeria. Juuston saa mukavasti vaikka pursoteltua muffinien päälle. Koristele vielä vaikka strösseleillä tai vaikka suklaa palalla! 

 


Onnistumisen hetkiä kaikille. 
-JJ 

ps. nuo ei oo sieviä nyt mulla, sori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti