torstai 17. heinäkuuta 2014

Kinkkuista voilepäkakkua.

Tänään tehdään pönttö! No ei sentään vaan voileipäkakkua. Juhannukseksi tuli tehtyä tämmönen jos sattuisi vieraita tulemaan ja tulihan niitä. Ensimmäinen laatuaan on tämä kakkunen mulla, ei aikasemmin ole tarvinnu tämmöseen käsiä puskia. Mutta kun mies pyytää niin mitä voit tehä? No sen mitä se pyytää. 
Mielestäni onnistuin hyvin näin ekakertalaiseksi, mutta eihän mikään eka kerta oo täydellinen? 
Tästä kakusta tuli minimaalinen, mutta ohjetta isontamalla kakusta tulee isompi, ei mitään rakettitiedettä siis. 
Mutta tässäpä nyt siis ohjeet:

Kinkkuvoileipäkakku

8-10 palaa isoa paahtista

Kostutus:
3dl lihalientä

Täyte:
200g Kinkkua
200g tuorejuustoa
Paprikaa
Ja muita kasviksia oman mieltymyksen mukaan

Kuorrutus:
150g majoneesia
150g tuorejuustoa (mielellään maustettua)

Koristelu:
Leikkelettä
Kasviksia

 

Leivistä ottaa reunat pois, kostuta leivät pala kerrallaan kokoamisessa. 
2 leipää pohjaksi.
Täytettä väliin, joka tehdään näin:
Kinkut, paprikat + muut kasvikset silpuksi, tuorejuusto sekaan ja kunnolla sekasi. Täyte saa maustua halutessaan pari tuntia ennen kokoamista. 

Eli nyt meillä on pohja ja täytettä sen päällä. 
Kostuta toisen kerroksen leivät ja laita täytteen päälle. 
toista tarvittaessa eli niin korkiaksi ku itestä hyvältä tuntuu. 



 


Kuorruttamaton kakku on hyvä laittaa kelmuun maustumaan vaikka yön yli. 
Kuorrutuksessa majoneesi ja tuorejuusto sekasi. Kukin omalla tyylillään levittää, pursottaa tai miten nyt ikinä tekekään kuorrutuksen kakun päälle ja reunoille. 
Koristele mieluisaksi!

Tarjoile vieraille ja muista itekki syyä!

-JJ



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti