sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Runebergintorttu

Eka kerta oli antoisa. Nimittäin tämä leipuri upotti eka kertaa vatkaimen runebergintorttujen maailmaan. Aikasemmin en oo tehny, mutta eri ohjeita katsellen, tulkiten, yhistellen sain hyvän lopputuloksen!
Torttu oli kosteeta ja suun mukasta. Tässäpä teille ohje niin pääsettejuhlimaan Allekirjoittaneen synttäreitten aattoa!

Runebergintorttu

150g voi/margariini
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl Piparimuruja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
loraus kuohukermaa

Kostutus holiton              holillinen
2dl vettä                     2dl vettä
3rkl sitruunamehua            4rkl rommi/punssi
4rkl sokeria                  2rkl sokeria

Koristelu
vadelmahilloa
tomusokeri+pikkutilkka vettä

voisokeriseos & kuivataineet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja yksi muna kerrallaan kunnolla vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon ja sekoita. 
Jos et omista oikeita muotteja torttujen tekoon, silikoniset muffinivuoat käy hyvin. 
Paistetaan 200asteessa noin 20min. 


<3 

Osan valkeasta sokerista voi korvata fariinisokerilla tai muulla ruskealla sokerilla. Se tuo väriä ja makua leivokseen. 

Annetaan jähtyä jonkun aikaa ja kostutetaan tortut joko kastamalla torttujen päälyosa tai kaatamalla lusikalla nestettä tortun päälle.
Tomusokeriin kannattaa lisätä tippa kerrallaan vettä koska notkistuu todella helposti. 
Tortun päälle vadelmahillo ja kierrä hillo tomusokerivesi seoksella.
Koristelu kannattaa jättää viimeiseksi jos et tarjoile torttuja heti. 

Huomasin että käyttämällä gluteenittomia keksejä saa tästä vierasystävällisen tarjottavan useammalle kahvittelijalle. 

-JJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti