Niin ku tapana on joka joulu ja sitä ennen vetää; hirviät suklaaöverit. Se alotetaan heti kun joulusuklaat, konvehit ja muut "jouluun liittyvät" makeiset tulee kauppoihin. Sieltä niitä löytyy koko vuojen ajan, ne on vaa vähä vähemmän esillä. Totta kai itekin hatkahan näihin ihaniin herkkuihin ja tässä mietinkin millä helvetillä pystysin ees jouluaattoon asti olemaan syömättä suklaata.
Kerran tapasin työssäni ihmisen joka ei pystynyt sietämään suklaata, sanoi että hajuki on ällöttää. Pieni kateus iski, koska sanoi inhoavasa karkkia kanssa, kuka elää ilma mitää herkkuja? Kai sitä pysyis kuosissa ku ei söis kaikki tota ihanaa kroppaan. Mutta pulla päivässä pitää luut piilossa. Pätee myös suklaapatukoihin, -levyihin, -konvehteihin ja yleesä kaikkeen hyvään.
Mutta mentäskö aiheeseen? Kyllä kiitos!
Väsäilin aikaisemmin jo yhden tälläisen viettelysten talon, joka meni onneksi suurimmaksi osaksi avokin masuun. Alan epäillä että mulla pian veren sijaan virtaa suklaa suonissa.. Mutta tosiaan harjoittelukappale tehtiin ja nyt sitte kävin ostamassa vähä laatusempaa suklaata ja panostin asiaan. Eihä se ny vieläkää kaunis oo mutta syötäväksi se onkin.
En kuvia oikein hirviänä nuista välivaiheista ottanu, mutta käyttäkää luovuutta ku alatte tekemään. Tulee sitte oman näkönen<3
Suklaata sain tuhlattua tähän n.7 levyä, ihanan ihanaa Fazerin tumma- ja maitosuklaata. Suklaita ei kannata säilyttää jääkapissa jos meinaat ne saada nätisti halottua ja leikattua. Kaapissa säilyvät hyvänä jos et syö niitä. *note to self: osta suklaat vasta sinä päivänä kun teet talon*.
Käydäämpä nyt sitte vaihe vaiheelta läpi tää prosessi:
1. Suklaat kääreistä pois ja palat oikean kokoisiksi ja mallisiksi. Jos leikkaat suklaata, käytä siihen terävää veitseä ja sahaliikettä. Ei sitten murene ja lohkeile miten sattuu.
2. Palat valmiina ja mallailtu niin suklaan sulattamiseen. Noin 2-3 riviä riittää alkuvaiheeseen.
3. Seinät pystyyn! Käytin alustana ihan vain pahvia jonka päällystin kääreistä tulleilla foliolla. (Ekologisuus + nätin näkönen). Alustalle suklaata mihin seinät sitten "liimautuu". Seinä kerrallaan ja jokaseen reunaan sulaa suklaata mikä osuu toiseen seinään. Taatan sillä pysyvyys. Kuvasta näkee mallia miten kokosin seiniä. Kannattaa antaa jäähtyä jääkaapissa niin helpompi työstää muita osia. Levittelin seiniin ennen kokoamista sulaa suklaata niin saadaan vähän "seinä" efektiä niihin.
4. Kattopalat kannattaa mallailla ennen kiinnittämistä että tietää mihin kohtaan tulee niin vältytään modernintalon tekemiseltä. :) Tässäkin vaiheessa jääkaappi jäähytys on suotavaa.
5. Palat kun on paikoillaan niin päästään koristeluun! Mielikuvista saa käyttää ja taitelijan silmää. Satuin saamaan pikkujoululahjaksi uudet suklaamuotit, (kiitos vain antajalle!) niillä tein sitten pieniä kuusia ja muuta koristetta taloon. Jos haluaa sitä lunta sinne niin valkosuklaata kannattaa ostaa yksi levy ja sulatella se ja laitella lumeksi esim. katolle.
Käytin myös hopeahelmiä (Salliselta) koristeluun, näyttävät nätiltä!
Voi tuntua haastavalta aluksi tämä jonkinkorviketalo mutta yrittänyttä ei laiteta ja kukapa ei nyt haluaisi syödä 7 levyä suklaata jos ei talo onnistukkaan.
Ihanaa joulun odotusta ja uutta vuotta teille!
Mie vetäydyn koulu- ja työkiiredein jälkeen korpeen hoitaa mun poroja. <3

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti