sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Marjapiirakkaa puolukalla!

Syksy on jo saapunu tänne pohjolaan ja pakasteet on pullollaa vielä ehkä viimevuotisia ja tietenki tämän vuotisia marjoja. Mikä sen parempaa käyttöä niille ois ku tehä marjapiirakkaa! Mitä enempi marjoja sitä mehukkaampaa ja "terveellisempää" siitä saa. Ite tykkään tästä perus puolukkapiirakasta eniten, jota meille on syötetty jo ala-asteella asti jälkkäriksi. Ja olihan se hyvvää. Marjapiirakka on hirmu nopia ja helppo tehä, vaikka lyhyelläki varotusajalla. Tietenkää mikää vartin homma se ei oo mutta ei mikää kolome tunnin prosessi. 
No mutta katellaampa miten se syntyy:

Marjapiirakka

200g Voi
3dl Sokeri
4kpl Kananmunia
2dl Maito
6dl Vehnäjauhoja
4tl Leivinjauhe
2tl Vaniljasokeri
Noin 2-3dl marjoja

 
Sulata voi valmiiksi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää noin puolet kuivista aineista. Sitten sekaan maito ja sula voi ja loput kuivat aineet. Sen verran vatkataan että ovat sekasi. 






Uuni on ollu sitte lämpiämässä siinä 200 asteessa. Taikina levitellään pellille tasaiseksi ja päälle ripotellaan marjat. Uuniin noin 25 minuutiksi. 


 

Kun piirakka valmis ja otettu uunista pois, sirottele sokeria piirakan päälle, kuitenki ihan maltilla.
Ja näin meillä on syksyn sadosta tehty marjapiirakka tarjoiltavaksi vaikka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. 




 

Piirakanhan voi tehä vaikka usiammasta marjasta, puolukkaa ja mustikkaa sekasi nii tullee nannaa. Itsellä tässä tämä puolukka vaihtoehto, kuten kuvassa näkyy. 
Talvia ootellessa ja pimmeitä kynttilä iltoja. 
-JJ




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti