Marengit sopivat hyvin pieneksi lisukkeeksi esim. kahvitteluun, illan istujaisiin tai ihan isompaankin juhlaan. Eri lisukkeilla saa monenlaista marenkia tehtyä. Esim sulasuklaa antaa vaahtoon mukavaa väriä ja makua. Myös mansikkatomusokeri, tavallisen sokerin sijaan käytettynä antaa ihanaa raikkautta ja söpistelyä marenkeihin. Ruskea sokeri toisin sanoen intiaanisokeri antaa hauskan ehkä lakritsimaisen maun marenkeihin. Eli sekin laitetaan vaan normaalin sokerin sijaan. Lisukkeita on monia, mutta vaahdon kanssa saa olla varovainen että se ei sitten lässähdä.
Marenki
2 munan valkuaista
1,5 dl sokeria
Erottele kananmunasta valkuainen kulhoon, tee se varovasti ja tarkasti. Jos valkuaisen seassa on vähänkin keltuaista, vaahto ei onnistu. Vatkaa valkuaiset tasaiseksi vaahdoksi, myös tässä pätee se että kun käännät kupin väärin päin vaahto pysyy paikallaan valumatta. Lisää sokeria pikkusen kerrallaan ja vatkaa samalla. Kun sokeri on vatkattu vaahtoon ja se edelleen pysyy kupissa valumatta, päästään paistamaan. Uuni lämpeämään 100-150 asteeseen, vähän riippuen uunista.
Sulan suklaan lisäys:
Jos haluat lisätä sulaa suklaata vaahtoon, tee se esimerkiksi puulusikan tai jonkun muun sekoittimen avulla. Samalla kun kaadat suklaata sekaan nostele vaahtoa, älä sekoita! Kun suklaata on suunnilleen joka paikassa, voit aloittaa pellille laiton.
Itse pursotin vaahdon pursottimen avulla pellille pieniksi nokareiksi. Mitä pienempi sitä nopeampi kuivumaan. Isoja marenkeja tehdessä aikaa menee pitempään mutta varmasti vaivan arvoisia!
Uunissa marengit saavat vietellä aikaa noin tunnista kahteen. Itse sellaiset puolitoista kuivuttelin herkkusia ja tuli hyviä!
Marengit saavat ottaa vähän väriä, se ei haittaa makua ollenkaan. Marenkien täytyy olla kuivia sisältä sitten ne ovat valmiita. Jotkus tykkäävät siitä jos se hiukan on sisältä "raaka" eli tahmamainen joten sekään ei haittaa.
Tällä erää päätämme tähän ja jatkamme herkkujen luontia. :)
-JJ
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti