maanantai 9. helmikuuta 2015

Mansikkainen smoothiekakku!

Kerta muutki nii sitte mieki. Ensimmäisenä sen taisi Kinuskikissa päräyttää ilmoille, mutta hyvä niin saatiin terveellinen kakku! Tein kakun mun parhaistaparhaille työkavereille ja ei se kauan säilynyt. Pikkusen muuntelin ohjetta mitä löyty täältä netin ihmeellisestä maailmalta, mutta samoilla ideoilla kuitenkin mennään; marjoja, hedelmiä ja liivatetta. Ei palio tarvita, voi vaikka pakastimen marjavarastot mukavasti tyhjentää tuohon kakkuun. Pohjakin oli turhanki helppo, mutta ei aina niin haastavaa saakkaa olla. Muuta ei oikein tarvita tähän ku blenderi/sauvasekotin joku millä saa muusiksi nuo vermeet ja vuoan. Easy as f***. Mut mennäänpä asiaan eli ohjetta kehiin!

Pohja:
200g kaurakeksiä/digestivekeksiä
125-150g pilttiä (aurinkoinen)

Täyte:
4 banaania
4 päärynää
n. 300g mansikkaa
8kpl liivatetta
0,5dl sitruunamehua

Pinnalle:
Persikoita purkissa tai tuoreita
Tai muita hedelmiä/marjoja


Alotellaan sillä pohjan teolla. Mulla oli 26cm irtopohjavuoka, eli jos isompaa tekkee nii enempi ja jos pienempää nii vähempi nuita tarpeita. Vuoan pohjalle leivinpaperi valmiiksi, keksit murskaksi oikeen pieneksi. Sekota piltti keksinmurujen sekaan hyvin ja ei muuta ku painele vuuan pohjalle tiivisti. Jääkaappiin oottelemmaan täytteen valmistusta. 
Liivatteet kylmään vetteen valmiiksi. 



Jos sulla on iso kannullinen blenderi, puske kaikki marjat/hedelmät sinne ja tee smoothie. Sekaan voi halutessa laittaa kookosöljyä pienen nokareen tai prk:n kookoskermaa, ite käytin öljyä. 
Voit tässä välissä siirtää smoothien isoon kulhoon niin saa liivatesitruunamehu sekoituksen helposti kaadettua sinne ja sekoitettua. 




Kiehauta/lämmitä höyryväksi sitruunamehua kattilassa ja sekoita liivatteet siihen. Mehu smoothien sekaan ja sekoita/vispaa kunnolla sekaisin ja ei muutaku vuokaan. Tasoittele pinta jos se on tarpeen. Itse annoin noin tunnin hyytyä ennen koristelua, mutta kannattaa tarkkailla kakun pintaa. Halutessa kakun voi koristella heti ja koristeet saattaa vähä upota smoothieen mutta ainakin pyssyy paikollaan. 
Mielellään annetaan jähmettyä yön yli mutta minimissään n. 4h. 
Tätähän voi nauttia vaikka brunssilla, aamupalalla, iltasella, päivällisellä, raikkaana jälkkärinä tai ihan muuten vaa. Saatte ite päättää. 

Jos haluaa leikkiä kakun värin kanssa, käytä eri värisiä marjoja/hedelmiä. Esim. keltaisen saa banaanista, mangosta ja persikasta. 
Hyviä kakkuhetkiä! 

-JJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti